Ajatuksia ennen maratonia

Viimeinen viikko ennen maratonia on ollut stressaavampaa kuin kevään treenit. Mielen rauhoittaminen on ollut haastavaa jännityksen vuoksi. En tiedä miksi jännitän, minulla ei ole samanlaista tavoitetta kuin kolme vuotta sitten (4.15, toteutui n. 4.07) vaikka olen treenannut neljän tunnin ohjelman mukaan.  Se ei tarkoita silti, että neljä tuntia alittuu, ohjelma ottaa huomioon väsymisen ja pysähdykset jolloin loppuajaksi tulisi 4.09.

20170602_072241

 

Palaan jännitykseeni. Mieli on ihmeellinen. Vielä mietin, mitä voisin tehdä, jotta juoksu onnistuu hyvin. Hyvällä tarkoitan sitä, että matkan aikana ei tule ongelmia: jalat kramppaa, kylkeä pistää, vatsa menee sekaisin, heikottaa tai keli laittaa lihakset jumiin. Oikeasti kuitenkin tiedän, että tässä kohtaa en voi enää tehdä mitään. Tiistainen joogahieronta todellakin rentoutti ja tuli tarpeeseen, sillä nukahdin sinne enkä muista loppuhieronnasta mitään.

Viime viikon suomijuoksu100km tapahtumassa 13 km tuntui kevyeltä ja aivan liian väärän pituiselta. Maltoin silti säästellä. Ke viimeistelylenkki on tämän viikon ainoa lenkkini, joka sekin tuntui unelman kevyeltä. Ehkä sekin pistää jännäkakkaa liikkeelle: voiko tämä olla näin helppoa lauantaina?

IMG_20170526_093848_003

Treenit ovat kulkeneet 90%sti ohjelman mukaan. 10% olen väsymyksen vuoksi pitänyt lepoa tai liian revittelyn sijaan jättänyt pidemmät lenkit lyhyemmiksi. Jännitystä aikaansaa ehkä sekin, että kevään aikana ole  tehnyt lähes kaikki lenkkini yksin (kolme vuotta sitten olin juoksukoulussa). En ole tehnyt yhtään vetoja, ainoastaan reippaita lenkkejä (eli vähän niinkuin yksi pitkä kiihtyvä veto 😀 ). Kolme vuotta sitten vedot olivat suuressa roolissa treeneissäni. Jännittää. Ei voi muuta sanoa.

20170602_145004

Tänään olen syönyt, levännyt, nukkunut päiväunet, syönyt lisää, käynyt päiväsuihkussa, venytellyt, miettinyt huomista reittiä ja mäkiä sen varrella, miettinyt onnistunutta juoksua kolme vuotta sitten, ollut kiitollinen siitä, että olen ollut kevään terve ja että ylipäänsä vielä pääsen viivalle huomenna. Jännittää. Onneksi kynnetkin on lakattu kisakuntoon 😀

Kuva Maria Kiraly
Kuva Maria Kiraly

Näillä mennään. Itselle tässä juostaan. Tsemppiä juoksijat!