Ensimmäistä kertaa kukkakaupassa – elämää tässä hetkessä

Aion opetella elämään vielä enemmän tässä hetkessä. Jos aina ajattelee ”sitten kun”, ei välttämättä nauti mistään, mitä sillä hetkellä on. Havahduin tähän tällä viikolla, kun siskoni laittoi viestin, että oli käynyt tyttärensä kanssa ensimmäistä kertaa kukkakaupassa. Tyttö oli haistellut kaikkia kukkasia ja todennut

”Mikä ihana tuoksu! Voi kunpa saisi asua kukkakaupassa!”.

Mikä kommentti! Aivan ihanaa! 🙂 Nyt kun mietin itseni kukkakauppaan, taatusti kävelisin juuri oman lempparikukkani äärelle ja nappaisin siitä juuri sen värin, jonka olen ottanut muinakin vuosina. Eli punainen tai valkoinen pelargonia, joka aina kesän lopuksi lentää roskikseen koska en jaksanut sinäkään vuonna elättää sitä 😀

20170408_133831

Äitienpäivä on yksi asia, mikä saa minut moodiin sitten kun. Koska minulla ei ole enää omaa äitiä, mummutkin ovat nukkuneet pois enkä ole päässyt itse vielä äidiksi, en tiedä ”miten ollaan oikein” äitienpäivänä. Koen että olen itse tarkkailijana tässä päivässä sen sijaan, että pääsisin mukaan itse päivään. En silti sano, että tunne on negatiivinen. Ehkä se on enemmänkin surua, sitä että ei anna lupaa hellittää tuon selittämättömän tunteen suhteen. Hellittäminen, hetkessä oleminen, sitten kun ajattelusta poispääseminen voisi auttaa asian etenemisessä.

20170419_100403

Jos ajatukseni aiheuttavat hirveää surua, se ei ole tarkoitus. 🙂 Pidän kiinni siskoni tyttären ajatuksesta ”Voi kun saisi asua kukkakaupassa”. Jos tänä vuonna marssin kukkakauppaan, niin ainakin repäisen ja ostan eri värisen pelargonian! 😀 Kukkakaupan ihanasta tuoksusta en tiedä, mutta kyllä meillä pian opetellaan enemmän hetkessä elämistä  (ja toivotaan ettei kaikki sukat ole pissassa), kun saamme arkeamme sulostuttamaan ihanan hauvavauvan. 🙂

Meidän vauva viikon päästä
Meidän vauva viikon päästä

Tänään olin ajatellut rikkoa kaavojani: nukun pitkään enkä laita kelloa soimaan ja rauhallisen aamun jälkeen lähden lenkille kun huvittaa. Kuinka kävi? 6.30 ilman kelloa virkeänä ylös ja kello 8 harkitsen jo lenkkistarttia. Tiedossa viimeinen pitkä lenkki ennen Tukholman maratonia.

Eiliset sushiöverit
Eiliset sushiöverit

Hyvää äitienpäiväviikonloppua!