Satokausiruokaa – linssibataattikeitto

Satsaa satokauteen ja valitse kaupan valikoimasta satokausivihanneksia eli kauden edullisimpia tuotteita! Helmikuun yksi satokauden kasviksista on bataatti. Bataattia voi käyttää perunan tavoin ja se sopii, uunijuureksiin, laatikoihin, ranskalaisiksi ja sosekeittoihin. Ohessa resepti keitolle, jossa käytin bataattia.

Herkullinen ruoka pakkaspäivien ulkoilujen päätteeksi! 🙂

Linssibataattikeitto on satokausiruokaa
Bataatti on satokausiruokaa

Isoon keittoon tarvitset 500 grammaa bataattia ja 1-2 desilitraa linssejä.

Keitä kuutioitu bataatti ja linssit kypsäksi (noin 20 minuuttia) reilussa vesimäärässä ja mausta lopuksi haluamallasi tavalla. Itse käytin kookosmannaa reilun ruokalusikallisen, suolaa, mustapippuria ja currya. Kookosmanna tuo kivaa kermaisuutta keittoon. Lisäksi paistoin sekaan sipulia.

Soseuta keitto ja lisää nestettä tarvittaessa niin paljon, että keitto on sopivan lusikoitavaa.

Päälle laitoin al dente keitettyjä belugalinssejä. Ne valmistin keittämällä niitä runsaassa nestemäärässä hieman alle paketin ohjeen mukaisen kypsytysajan (19 minuuttia). Kaadoin ylimääräisen nesteen pois ja maustoin kypsät (ja ehjät) linssit suolalla, pippurilla, sitruunalla ja oliiviöljyllä. Linssejä voi käyttää myös salaatin seassa kasvisproteiinivaihtoehtona.

Herkullista!

IMG_20170107_152200

20170111_201927

Nauti esimerkiksi siemennäkkäreiden kera. Itse teen usein näkkäriä kaksi pellillistä ja ison määrän punajuurihummusta valmiiksi jääkaappiin. Niitä sitten rouskuttelen pitkin viikkoa leivän sijaan. 🙂

Syötkö sinä satokauden tuotteita?