Vuosi 2016 oli opettavainen

Vuosi on kulunut siitä, kun sain Fitfarmin sertifioiman personal trainer -pätevyyden. Vuosi on kulunut siitä, kun avasin omat kotisivuni. Vuoteen on kuulunut paljon erilaisia tunteita. Innostusta ja iloa enimmäkseen, mutta myös pelkoa. Pelko tulee siitä, että olen tottunut tuttuun ja turvalliseen. Vaatii rohkeutta siirtyä pois omalta mukavuusalueeltaan. Vaatii päättäväisyyttä muuttaa omia toimintatapojaan. Tätä olen sanonut asiakkailleni, ja se pätee mielestäni hyvin kaikkiin asioihin elämässä.

Jonkun symboliikan mukaan norsua pidetään voimaeläimenä. Kuva on kesäkuun Prahan reissultamme.
Jonkun symboliikan mukaan norsua pidetään voimaeläimenä. Kuva on kesäkuun Prahan reissultamme.

Vuosi 2016  on antanut minulle paljon. Kulunut vuosi on ollut – hmm – opettavainen. Ensimmäinen ajatus, kun joku kysyy  vuodesta 2016 on: vuosi oli raskas. Ajattelen asian positiivisesti: sanon että vuosi 2016 oli opettavainen. Olen ehkä ollut jonkunlaisessa kriisissä. Kun mietin kulunutta vuotta, olisin voinut antaa enemmän aikaa itselleni. Kaikki haaveeni eivät toteutuneet tänä(kään) vuonna. Toisinaan tuntuu, että pakenen sitä, ja olen täyttänyt arkeani erinäisillä asioilla. Suurin niistä on ollut liikunta.

Kun emme enää pysty muuttamaan tilannetta, haasteenamme on muuttaa itseämme.

-Viktor Frankl

Mieltäni olen hoitanut juoksulla, mutta uutena lajina jooga on innostanut minua suuresti! 35-asteinen ihmisistä täysi joogasali, 75 minuuttia  intensiivistä joogaa hengityksen tahdissa (kutsutaan myös nimella vinyasa-jooga 😀 ) on suunnilleen sama kuin juoksisi 10 juoksulenkkiä kesällä. Kuinka puhdistavaa se hikoilun määrä! Olen koukussa!


Vuoden kohokohtia ovat olleet:

Tukholma ystävien kanssa täällä ja täällä

Praha Niken kanssa

Tukholman juoksureissu Anun kanssa

FightBack run ja koko muu päivä kun ystäväni yllättivät minut 🙂

Wien siskojen kanssa

Kaikkia asiakkaat, joita olen voinut auttaa tavoitteeseenpääsyssä.

20160903_160139
Tänäpäivänä ei huolta ollut mistään 🙂

Minun tulevan vuoden tavoitteeni ovat:

Esteiden ei tarvitse pysäyttää sinua. Jos törmäät seinään, älä käänny ympäri ja anna periksi. Selvitä, miten kiivetä yli, mennä ali tai kiertää se. -Michael Jordan

eli:

  1. enemmän joogaa
  2. enemmän aikaa
  3. enemmän sallimista
  4. enemmän ystäviä
  5. enemmän treffejä
  6. enemmän läsnäoloa
  7. vähemmän somea
  8. ehkä liikunnallisia tavoitteita juoksun osalta

Terveellistä ja haasterikasta vuotta 2017!

20160801_184557