Puhdistuskuuri

Olenko väärässä, jos väitän, että monelle tulee sanasta kuuri mieleen nälkä. Minulle ainakin! Siksi olen kokenut, että puhdistuskuurit ovat hankalia toteuttaa enkä oikeastaan ole jaksanut perehtyä niihin sen tarkemmin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö minua kiinnostaisi tietää miltä puhdistuskuuri – tai etenkin olo sen jälkeen – tuntuu.

Tuumasta toimeen: tein ensimmäisen puhdistuskuurini ikinä! Nyt siitä on noin kuukausi aikaa. Halusin nähdä

a) Tuleeko kehooni minkäänlaisia tuntemuksia. Syön terveellisesti ja liikunta on ollut osa arkeani oikeastaan aina. Lisäksi käytän ravintolisiä, joilla olen saanut hyvän oloni entistäkin virkeämmäksi. En siis ajatellut että mitään reaktiota tulisi.

b) Minulla on aina nälkä vaikka syön säännöllisesti. Voiko kuuri tehdä muutosta tähän.

c) Aamukahvi. Pitääkö muuta sanoa?

d) Pohkeet tuntuvat joskus tukkoisilta. Kävin keväällä mittauksessa, jonka mukaan yksi nesteitä keräävä alue kehossani ovat pohkeet. Voisiko nesteet lähteä liikkeelle kuurin aikana?


Kuurin aikana käytin puhdistusta tukevia tuotteita ja söin säännöllisesti normaalia ruokaa kulutukseni mukaan. Tällä kuurilla ei tarvinnut nälkää nähdä! Jos nälkä iski, söin enemmän. Olen muutenkin tottunut syömään 5 -6 kertaa päivässä. Voisin elää kellon ympäri syöden 😀 Kuurin aikana oloni oli kylläisempi.

20161007_120324
Proteiinivälipala, viherjauhe, maitohappobakteeri ja arginiini

20161008_111704

Kuurin aikana vältin maitotuotteita, viljoja, kahvia ja sokeriherkkuja. Minua mietitytti aluksi, mitä oireita kahvin poisjättäminen aiheuttaa. Noh, oireita ei tullut ja kuurin jälkeen ei ole tehnyt kahvia samalla tavalla mieli. Töissä en ole juonut yli viiteen viikkoon kahvia. Toki juon sitä, jos jossain tarjotaan. Se maistuu erinomaiselta ja monesti pienempi määrä riittää. Nyt olen useana aamuna keittänyt itselleni teetä kahvin sijaan. Vielä muutama viikko sitten ajattelin, että tee on liian laihaa.

Otin mitat itseltäni kuurin ensimmäisenä aamuna – lantiolta, vyötäröltä, reisistä, pohkeista ja hauiksesta – jotta näen, tapahtuuko mitään. Kolmantena yönä heräsin siihen, että jalkojani särki. Särky oli verrattavissa kasvusärkyyn. Tuskastuin ajatusta, että viimevuotinen selkäongelmani on uusiutumassa, vaikka olin edelliset viikot liikkunut vain kevyesti flunssan vuoksi. Lisäksi minulla on ollut epämääräisiä vatsakipuja parisen vuotta. Nekin ilmoittivat itsestään kuurin viidentenä päivänä. Ne ovat pysyneet poissa pitkään! Luettuani enemmän puhdistukseen liittyvistä asioista, nämä kaikki kivut olivat mitä luultavammin kuona-aineiden poistumisesta johtuvia kipuja. Siis minulla: liikkuvalla, paljon juovalla ja hyvin syövällä ihmisellä kehon tasapaino paranee entisestään. Herää kysymys, miten on sellaisen ihmisen kohdalla, joka oikeasti tarvitsee puhdistusta…

Kävin keväällä mittauksessa, jossa selvisi että kehoni kerää nestettä vyötärölle (on muuten myös stressialue..) ja pohkeisiin. Ne eivät ole missään tapauksessa ongelma minulla nytkään, olen normaalipainoinen ja terve. Kuurin aikana joka paikasta kehoani lähti silti 1-2 senttimetriä, pohkeista eniten! Se siis taitaa selittää sen, miksi jalkojani särki muutaman yön.

Kuuri oli niin positiivinen juttu, että olisin jatkanut kaikkia tuotteita vielä muutaman viikon, jos ne eivät olisi loppuneet. Kuurin jälkeen satunnaiset rahkat, raejuustot ja tonnikala (!) ovat jääneet kauppaan. Maitotuotteita ei ole tehnyt mieli ja viljojen käyttö on jäänyt vähemmälle.

Hienointa tässä kuurissa on, että tuotteet ovat tutkittuja ja tukevat suoliston mikrobiomia. Kun mikrobiomi on tasapainossa, keho voi paremmin. Tammikuussa uusi kuuri! 🙂

20161008_173810