Raakasuklaatehdas kotona, minun suosikkireseptini.

20161023_170015

Minähän rakastan suklaata. Olen useamman kerran tehnyt itse raakasuklaapaloja. Sain innostukseni pari vuotta sitten Puren raakasuklaapajassa. Tumma suklaa on suurinta herkkuani! Oikeastaan voisin syödä suklaata ilman sokeriakin – ja syönkin joskus. Nimittäin raakakaakaomassaa. 😀

Makunsa kullakin ja niistähän ei voi kiistellä (lue: ON hyvää!)

Eilen kokkailin muutaman ystäväni kanssa ja tein meille jälkiruokapöytään minun suosikkisuklaatani. Koska saimme kaikki nauttia siitä (eli sain VAIN kolme palaa) päätin pistää pystyyn raakasuklaatehtaan tänäänkin! :) Varsinaiset teobromiinikännit siis! 😀

Tiesitkö että teobromiini voi piristää ja lisätä vessassa käyntiä. Lisäksi sillä on yskänärsytyskä hillitsevä vaikutus.

Minun suosikkisuklaani on tällä hetkellä appelsiinisuklaa, mitä tummempi sen parempi.

Tarvitset:

  • raakakaakaomassa 60g
  • kaakaovoita 40g
  • kookossokeria (voi jättää poiskin, tai laittaa hunajaa) 1/2 tl
  • kookosöljyä 1 tl
  • vaniljauutetta maun mukaan
  • ripaus hyvää suolaa
  • raastettua appelsiinin kuorta
Cocovin kaakaomassaa oli kotona perusvarastossani.
Cocovin kaakaomassaa oli kotona perusvarastossani.
Tällainen tarttui mukaani kaupasta eilen.
Tällainen tarttui mukaani kaupasta eilen.

20161023_165944

Hyvä suola parantaa makua.
Hyvä suola parantaa makua.

20161023_170015

20161023_170030

20161023_170045

Sulata kiinteät aineet, lisää mausteet, laita suloisiin muotteihin tai esim. lautaselle ja pakasta noin puoli tuntia.

Nauti.

En tiedä oliko suklaalla vaikutusta vireystasooni, mutta vielä aion lähteä pääntuuletuslenkille nollaamaan tämän viikon asiat :)