Ruoanlaitto on ihanaa! 3 syytä miksi minä rakastan banaanileipää.

Rakastan ruoanlaittoa! Rakastan kokeilla uusia makuja ja aineita. Pidän erilaisista mausteista ja yrteistä, niillä saa helposti makuelämyksen lisäksi mahtavan tuoksun keittiöön! 🙂

Tänään olen ehtinyt kokkailla jo useamman aterian. Olen muuten sitä mieltä, että ruoanlaittoon kannattaa ehdottomasti käyttää pidempi aika kerrallaan. Tällöin ei tunnu siltä, että seisoo koko ajan hellan äärellä. Kun esimerkiksi päivät venyy töiden takia, ja omien treenien jälkeen on huutava nälkä, on kiva että kotona on ruokaa valmiina.

(Vaihtoehtoisesti sinulla on mies, joka kokkaa kun pyydät. Voi olla nainenkin!)

Tänään kokkailin kalkkunapihvien kylkeen vihanneswokkia, johon vihannesten lisäksi laitoin chiliä, sipulia, basilikaa, salviaa, maapähkinävoita ja kookoskermaa. Maistui! Koska kastiketta jäi yli, lisäsin siihen nestettä, basilikaa, porkkanaa ja linssejä. Kypsennys ja soseutus, huominen ruoka on valmis!

Päivän ruoka 30 minuutin juoksun ja tunnin fustran jälkeen.
Päivän ruoka 30 minuutin juoksun ja tunnin fustran jälkeen.
Päivän leipomus
Päivän leipomus

Rakastan myös yhä enemmän raakaruokaa ja sokerittomien herkkujen leipomista. Sokerittomuudella tarkoitan tässä kohtaa leivontaa ilman lisättyä valkoista sokeria. Inspiraationi haen lehdistä ja erilaisista hyvinvointiblogeista, esimerkiksi Ainon blogista tai raikkaan Vilman blogista. Tänään tein banaanileipää. Täällä aikaisempi postaus ja ohje banaanileipäluomukseeni. Tämän päivän leipomuksessa käytin vain mantelijauhoja.

Mantelit jauhettu!
Mantelit jauhettu!
Aineet sekaisin Wilfalla
Aineet sekaisin Wilfalla
Menossa uuniin.
Menossa uuniin.

20161013_175238

20161013_175251

20161013_175459

Rakastan banaanin makeutta.
Rakastan banaanin makeutta.

20161013_175444

20161013_1752253 syytä miksi minä rakastan banaanileipää:

  1. kostea
  2. sopivan makea
  3. helppo valmistaa

Nyt pitää hieman nauttia! 🙂