Sesonkiruokaa: myskikurpitsa + vinkki valmiiseen ateriaan

20160904_144515

Meille tulee vieraita loppuviikosta, on töitä, on treenejä ja on lisää töitä. Siispä keitin sunnuntaina ison kattilallisen myskikurpitsalinssikookoskeittoa!

Ohje:

Laita uuniin viipaloitu myskikurpitsa ja sipaise päälle hieman kookosöljyä. Paahda viipaleita uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Samalla keitä punaisia linssejä reilu desin (raakamitta). Kun linssit ovat kypsiä, lisää sekaan tuoretta timjamia (sattui olemaan tätä yrttiä kotona), paprikamaustetta, suolaa, oreganoa ja kookoskermaa. Lisää vielä kypsät kurpitsat ja soseuta.

20160904_123750
myskikurpitsa ennen uunia
20160904_133820
myskikurpitsa uunin jälkeen
20160904_144548
keitetyt linssit, jonne lisäsin kookoskermaa, mausteet ja kurpitsat

Kätevä vinkki:

Kun keitto on jäähtynyt, laita pakastepussit lasiin tai astiaan (helpottaa täyttöä) ja täytä ne keitolla valmiiksi annoksiksi! Pakasta pussit ja sinulla on nopea pelastus kiireiseen arkeen!

20160904_144452

20160904_144527

20160904_144515

Itse käytän paljon pakastettuja sosekeittoja (itse tehtynä), koska ne on helppo ottaa mukaan salille ennen töitä (sulaa hieman salin aikana) tai heittää juoksureppuun kun juoksen töihin. Seuraavaksi näille tulee käyttöä kun on vieraita enkä halua seistä hellan äärellä miettimässä työeväitä ja muiden eväitä 😀 Kätevää!