Hyviä rasvoja grillin täydeltä, testissä siika.

Kannatan ehdottomasti hyvien rasvojen monipuolista ja runsasta käyttöä päivittäin! Kala on yksi niistä. Kalasta saat paljon omega-3-rasvahappoja, joita esimerkiksi sydämesi ja verisuonesi tarvitsevat voidakseen hyvin. Itse suosin lähes aina lohta, koska olen ajatellut, että muut ovat vaikeita valmistaa (en tiedä mistä olen näin päätellyt). Nyt halusin kuitenkin hieman arjen luksusta ja poikkesin rutiineistani. Ostin pitkän lenkin päälle siikaa!

Siika kuuluu keskirasvaisiin (2 – 10%) kaloihin. Siiassa on noin 100 – 130 kcal / 100 g (täällä ja täällä), josta rasvoja 20 – 40% ja proteiinia 60 – 80 %. Lisäksi siika (ja muut kalat) sisältää rasvaliukoisia vitamiineja, joista eniten d-vitamiinia.

20160802_160838

20160803_131041

20160807_190000


 

Mää käytin ja toimin näin:

Lisukkeita: mulla oli paprikaa, persikkaa, bataattia ja herkkusieniä, joista bataattia grillasin noin 20 minuuttia, muita noin 10 minuuttia.

Siikaa: päälle puristin sitruunaa, ripottelin valkopippuria ja suolaa sekä pilkoin ruohosipulia ja kesäsipulia. Asetin sen nahkapuoli alaspäin folioon ja grillasin ehkä noin 10 min.

Nautin: turkkilaisesta jugurtista tehdyn kastikkeen ja vihersalaatin kera.


 

Varinaista kesän pikaruokaa!

Kesäpäivien aikana olen testannut lohen lisäksi kuhaa ja siikaa, onko sun ruokavaliossasi ollut jotain uutta kokeilua? 🙂