Päivän ajatuksia ja eilisen fiiliksiä

Pyöräilin eilen kesän ensimmäisen – ja ehkä myös pisimmän – pyörälenkkini, enemmän täällä. Aikamoinen suoritus! Minulla on usein tapana vähätellä suorituksiani, koska nautin pitkistä suorituksista. Ne ei ole minulle mitään ”niin erikoista” jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Kuitenkin, viimeisen kahden kuukauden aikana olen muuttanut liikuntarutiinejani kehon tasapainon takia. Vaikka pitkät suoritukset nollaavat mieltäni hyvin, ne ovat keholle aikamoinen stressi. Koska tämänhetkinen elämäntilanteeni stressaa muutenkin, en halua että liikunta lisää sitä entisestään. Tällä hetkellä olen panostanut raskaisiin 30 – 45 minuutin salitreeneihin, joissa teen moninivelliikkeitä ja juoksulenkit olen tehnyt valtaosin intervalleina. Ruokien määrää olen pyrkinyt entisestään lisäämään ja esimerkiksi puuro on siirtynyt iltaan. Onko muutosta tapahtunut? Kyllä! Lihasmassani on kasvanut ja illalla maistuu uni entistäkin paremmin! 😀

Pitkien liikuntasuoritusten poisjättämiseen tuli siis eilen muutos. Lähes koko matkan oli aikamoinen vastatuuli ja välillä mietin, että onko tässä mitään järkeä. 😀 Ennen viimeistä suoraa oli pakko vielä jaloitella. Viimeisen suoran pituus on siis noin 7 kilometriä ja voi herranjestas että se tuntui ainakin tuplasti sen pituiselta! Vastatuuleen polkiessa oli pakko lyödä kypärä suojaksi etten näe miten pitkälle tie jatkuu. Vaihde oli välillä ykkösellä. 😀 Selvisin. Mutta lenkki oli sen verran kova, että polkeminen takaisin jää tällä erää.


 

Päivän ajatuksia:

  • miksi aina on vastatuuli tai sivutuuli, harvemminen myötätuuli
  • toisen viipaloima kurkku maistuu paljon paremmalta kuin itse viipaloitu (kiitos Laura) 🙂
  • uusi peruna maistuu hyvältä (voissa) paistettuna
  • ruoka maistuu paremmalta ulkona ja hyvässä seurassa
  • maalla on mukavaa
  • tuoksuukohan mun yön yli ulkona roikkuneissa pyöräilyvaatteissa kakka (lue: maaseutu)
  • pitäiskö nukkua päiväunet
  • mitäköhän jalat ja peppu tykkää pyöräilystä…

Jep, eilen sanoin: En pyöräile enää ikinä! Hullua! Tänään istun ja syön.

Mitä me nyt veljentyttöni kanssa tehdään? Ollaan lähdössä pyörillä kylille toisen veljentytön luo. Auts.