Thaimaan makuja kotikeittiöön!

20160611_151848

Pidän thaimaalaisen keittiön makumaailmasta. En ole koskaan käynyt Thaimaassa mutta luulen, että pitäisin ruoasta siellä. Tänään päätimme tuoda palan Thaimaata kotiimme minkäs muun kuin ruoan muodossa. :) Alkuperäinen ohje täällä.

20160611_152009


Sää tarttet:

riisinuudelia

valkosipulitahnaa

Pad Thai kastiketta

salottisipulia

broilerisuikaleita

tofua

öljyä

2 munaa

mungpavunituja

kevätsipulia

suolapähkinöitä

limeä

korianteria


20160611_152405

20160611_152344

20160611_152306

20160611_152252

20160611_152206

Ensin sää

laitat pannulle öljyn, valkosipulitahnan, sipulit, kanat ja tofun, jotta saat niihin väriä.

20160611_152211

20160611_152237

Sitte sää

lisäät pad thai kastikkeen ja keitetyt, valutetut nuudelit (kannattaa lukea pakkauksesta valmistusohje, jos et ole aikasemmin nuudelia tehny).

Taas vähän paistoa.

Lisää vielä kananmunat mielellään niin että ne osuis pannulle. Eli jos saat siirrettyä nuudelit paistoastian reunoille niin aika hyvä! Jos et ni kandee hankkia isompi valmistusastia. Tosin maukasta tuli ilmankin 😀

20160611_152035

Viimitteeks laitat

lisää kevätsipulia (on muuten aika makeeta jos haet ne torilta!), rouhittua suolapähkinää, vähän limeä ja jos tykkäät niin chilikastiketta tai vastaavaa.

20160611_151935

20160611_151814

Nauti parvekkeella tai terassilla. Mää tein sein keittiössä.


Havainnot:

Ite tykkään että tuollaiset valmiskastikkeet on aika makeita (ootko huomannu, että niissä on aika paljon sokeria), joten seuraavalla kerralla aion maustaa ruokani yrteillä ja tuoreella chilillä.

Mä tarviin isomman kattilan: keitin nuudelit kahdessa pienessä kattilassa.

Mä tarviin isomman paistoastian: munat ei nähny pannun pohjaa.

Mä aion vielä syödä yhden annoksen. Huomenna on tiedossa pieni pyörälenkki, siitä lisää tulossa.

ps. jälkiruoaksi kaksi palaa ei niin thaimaalaista raparperipiirakkaa. Kuva jäi ottamatta, oli niin maukasta 😀