Itsetehty pesto

2016-03-20 17.02.14

Itsetehty pesto on hyvää! Sitä voi maustaa lempiyrteillään ja oikeastaan pähkinätkin ovat vapaavalintaisia.

Tein pestoa sunnuntaina, jotta sain basilikanipun tuhottua ennen kuin se kokonaan kuivuu pystyyn.

2016-03-20 17.03.142016-03-20 17.01.512016-03-20 17.03.53Minulla ei ollut jääkaapissa parmesania, mutta käytin sen tilalla Nicolas Vahen (esim. täällä) parmesaanilla ja basilikalla maustettua suolaa (kiitos Sarille synttärilahjasta, maukasta on! :) ). Toimi makunsa puolesta hyvin!

Rakastan paahdettujen pinjansiementen makua. Miten niin pienessä siemenessä onkin niin ihana aromi!

 

2016-03-20 17.01.022016-03-20 17.00.112016-03-20 16.59.422016-03-20 17.00.37

Tarvitset kuvan mukaiseen pestoon:

basilikanippu

pinjansiemeniä

valkosipulin kynsi

muutama aurinkokuivattu tomaatti

parmesanisuolaa

oliiviöljyä

Ohje:

paahda pinjansiemenet

laita aineet mortteliin ja hierrä

oliiviöljyä maun mukaan riippuen kuinka juoksevaa pestoa haluat

2016-03-20 16.59.112016-03-20 16.58.432016-03-20 16.58.152016-03-20 16.57.41

Itsetehty pesto säilyy jääkaapissa ja sitä voi käyttää esimerkiksi munakkaan sekaan tai uunijuuresten marinadiin. Pestopasta on monien herkkua.

2016-03-21 19.51.42 2016-03-21 19.52.18

Bataatti on taivaallista kun sen laittaa lohkoiksi, sipaisee kookosöljyä, maustaa suolalla ja pippurilla ja heittää uuniin! 200 astetta noin 20 minuuttia. Päälle pestoa ja ai että herkku on valmis!

Jottei mun blogi ala muistuttaa pelkkää ruokablogia, niin ensi kerralla luvassa juttua treenistä :)