Miksi juoksen?

Minulle juoksu on tapa rentoutua ja nollata ajatuksia. Se mitä juoksu minulle antaa, voi vain toinen juoksija ymmärtää.

Juoksijalla en tarkoita huipputason urheilijaa tai edes maratonin juossutta kuntoilijaa. Minusta juoksijaksi voi sanoa ihmistä, joka on hurahtanut juoksuun. Lenkkien pituudella tai edes teholla ei ole väliä, kunhan juoksusta on tullut osa arkea!


Alla kuvia ja fiilistelyä eiliseltä  juoksulenkiltäni Kokemäenjoen varrelta. -15 astetta pakkasta ei lenkille lähtöä estä! Olisin voinut jäädä kuvaamaan enemmänkin, sekin jo itsessään on rauhoittavaa hommaa. Miten monta ihanaa asiaa jää huomaamatta jos ei katsele ympärilleen! Tänään aamulla sama tilanne, en lakannut ihmettelemästä pakkasen ja auringon kaunistamaa lenkkipolkua. Tekisi mieli vain huokailla kovaan ääneen ja halata koko maailmaa sekä tartuttaa samanlainen innostus muihin! 🙂 Viikon toinen päivä startannut ja lenkkisaldo 5,6 km + 5,6 km + 10,2 km.

Minulle juoksu antaAamua

 

energiaa

Kotona sen voi todistaa mies, joka kääntää kylkeä kun innosta hihkuen tulen aamulenkiltä. Raukkaparka haluaisi vielä nukkua.

Aamu

 

hyvää oloa ja nautintoa

Aamu

 

mielen tasapainoa

Aamu

 

haasteita ja onnistumisen tunnetta.


Juoksun aikana olen ratkaissut monta mieltä painavaa asiaa, keskustellut lenkkitovereiden kanssa syvällisiä ja saanut juoksukoulusta uusia ystäviä.

Juoksulenkillä olen omalla mukavuusalueellani vaikka tehot olisi maksimissa.

Juoksu antaa minulle enemmän kuin ottaa.

Aamu1

 

Vain juoksija ymmärtää mitä tarkoitan. 🙂

2 Kommenttia

  1. Emma says: Vastaa

    Tuosta on vasta viikko! Ihana upea juoksuilma! Nyt alkoi selvästi kevät ja lumet jo sulaa

    1. Anna H. says: Vastaa

      Juu niin on mustaksi käynyt maisemat viikon takaiseen. 🙂