#ilovemornings – aamuihminen

Aamu on aloitus. Uusi päivä, uusi alku. Itse voin hahmottaa vuodessani kaksi selkeää uutta alkua. Ne ovat tammikuun 1. kun teen uudenvuodenlupauksia ja syksy kun koulut alkaa ja kesälomat on ohi. Miksi? En tiedä.

SLM

Moniko teistä teki uudenvuodenlupauksia? Ehkä sellaisia jotka eivät tänäkään vuonna toimi, ehkä sellaisia jotka synnyttävät jotain hienoa. Moniko on jo unohtanut, mitä muutosta tältä vuodelta toivoo. Jos näiden vuoden ensimmäisten päivien aikana ei ole tullut toteutettua lupaksiaan, ajatellaan että ”ensi vuonna sitten”. Ehkä syksyllä. Voin itsekin samaistua tähän. Muutos on aina haastavaa, koska se tarkoittaa lähes aina jostakin asiasta luopumista. Matkan varrelle tulee kuoppia ja seiniä, jolloin on muistettava miksi tekee sitä mitä tekee. Päätös on lähdettävä itsestä, ei ympärillä olevista ihmisistä.

your-plan-vs-reality
Kuva täältä

Minulla on kokemusta asetetun tavoitteen saavuttamisesta urheilun ja sitä kautta erilaisen ruokavaliokokeilun osalta. Maratonille treenatessa on pakko karsia asioita pois (lue: ei sosiaalista elämää vaan treeni, ruoka, lepo, työt). Jälkeenpäin kun mietin kyseistä kevättä niin hullun hommaa! Ja silti, olisin valmis tekemään sen heti uudestaan! Nautin siitä. Tällä hetkellä kuitenkin joudun karsia tämän osan pois, koska minulla on muita tavoitteita, jotka haluan saavuttaa.

Tavoite sanana tuntuu minusta ehkä hieman ahdistavalta. Käytetään tässä kohtaa sanaa haave. Tällä hetkellä haaveeni on työstää toiminimeäni niin, että saisin jonain päivänä olla taloudellisesti vapaa ja tehdä sitä mistä tykkään. Haaveeni on sellainen, että sitä ei voi siirtää vuodella tai edes puolella vuodella eteenpäin, jos tammikuussa ei onnistu. On asennoiduttava eri tavalla. Jokainen päivä antaa mahdollisuuden. Haastankin sinut miettimään, mikä on sinulle parhain tapa aloittaa aamu tai mennä kohti omaa unelmaa. Toteuta sitä. Unelmat vievät eteenpäin.

Suklaasmoothie aamupalaksi.

Ohje suklaiselle aamusmoothielle:

1/2 avokado

vihreä omena

1 rkl raakakaakaojauhetta

2 mittaa proteiinijauhetta (itse käytän SLMsmart suklaa)

manteleita

ripaus suolaa

vettä

liotettuja chiansiemeniä

Vihersmoothie aamupalaksi.

Ohje vihreälle aamusmoothielle:

1/2 avokado

vihreä omena

inkivääriä (tuoretta)

2 mittaa proteiinijauhetta (itse käytän SLMsmart vaniljaa)

manteleita

ripaus suolaa

vettä

liotettuja chiansiemeniä


Tänään aamulla minulla soi kello vaikka on sunnuntai ja minun ainoa vapaapäiväni.  Koska #ilovemornings .

Banaanilettuja aamupalaksi.
Banaanilettuja aamupalaksi.

Jos vielä et ole toteuttanut tämän vuoden juttuasi, sinulla on yli 11 kk tehdä sitä!

A goal without a plan is just a wish –Antoine de Saint Exupery