Amerikkalaiset suklaamuffinssit ja Ben & Jerry chocolate fudge ice cream.

Leivoin amerikkalaisia suklaamuffinsseja polttareihin, joita vietimme mukavalla porukalla Porissa 9.1.16. Jokainen osallistuja toi jotakin syömistä aamupäivän brunssille. Tapani mukaan ehdin muuttaa mieltäni noin 120 kertaa kunnes aika alkoi loppua. Kriteerit leipomiselleni olivat:

  1. ei sähkövatkainta (omani sanoi itsensä irti about vuosi sitten, enkä vieläkään ole saanut aikaiseksi ostaa uutta)
  2. jotain minkä saan kuljetettua bussissa (eli haave syntisen hyvästä suklaakakusta sai tällä erää jäädä)

Tein ensimmäisestä erästä puolta suuremman taikinan ja päätin paistaa ne pienemmissä vuoissa siinä toivossa, että ne eivät kasva uunissa leveyssuuntaan (ihan kuin en olisi joskus ennenkin testannut sitä siinä onnistumatta). Enpä sitten toivonut tarpeeksi sillä eiväthän ne ylöspäin nousseet 😀 Mitä sitten tein?

Muffinssitaikina
Muffinssitaikina

Uusi erä torstaina! 😀 Ylimääräisiä muffinsseja oli 18 mutta pitihän niitä muutamana päivänä maistella… Lopputulos: pakastimessa kummittelee 13 muffinssia just for us (lue: minulle).


Amerikkalaiset suklaamuffinssit (12kpl)

100 g pehmeää voita/margariinia
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinssien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

 

Uunituoreet onnistuneet muffinssit
Uunituoreet onnistuneet muffinssit

Herkullista! Ajattelin testata ohjetta seuraavaksi kakkupohjaan, uskon että toimii siinäkin! Tänään söin vielä yhden pakastimesta otettuna. Se maistui ihan Ben & Jerryn chocolate fudge ice creamilta, nam! Tämän jälkeen jaksoi taas tunnin rehkiä salilla.

Suklaamuffinien alkuperäinen ohje löytyy täältä. Herkullista päivää <3

Herkullinen jälkiruoka
Herkullinen jälkiruoka

 

 

 

 

 

1 Kommentti

  1. Emma says: Vastaa

    Oli kyllä hyviä muffinseja. Suklaata ei voita mikään!